Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Actueel

Nieuws | Geplaatst op 29 maart 2022

Gecombineerde opgave 2022

De indieningsperiode voor de Gecombineerde opgave loopt t/m 15 mei 2022. Naast de gegevens voor de Landbouwtelling moet de indiener ook perceelsgegevens voor de ‘Meststoffenwet’ opgeven. Daarnaast kan men diverse subsidies (rechtstreekse betalingen GLB) aanvragen. Ten opzichte van vorig jaar zijn enkele (detail)zaken gewijzigd. De belangrijkste aandachtspunten en wijzigingen staan in dit bericht.

Gecombineerde opgave 2022

De periode voor indiening van de Gecombineerde opgave (GO) loopt t/m 15 mei 2022. Indien

Wijzigingen GO

In de GO zijn enkele wijzigingen doorgevoerd t.a.v. de GO 2021, zoals:

Zie ook de site van RVO: ‘Veranderingen Gecombineerde opgave 2022’.

Kortingsperiode

De kortingsperiode loopt van 17 mei t/m 10 juni 2022. Dit betekent dat men, zonder korting, ook op maandag 16 mei de GO voor de eerste keer kan indienen of een subsidieaanvraag kan toevoegen. Voor bepaalde onderdelen, o.a. de fosfaatdifferentiatie, blijft de uiterste datum 15 mei.

Wijziging en nieuwe percelen, soms zonder korting

Nadat de GO is ingediend, kan men wijzigingen van percelen en nieuwe percelen doorgeven door de GO opnieuw in te sturen. Is de eerste indiening uiterlijk 15 mei geweest? Dan kan dit t/m 31 mei zonder korting.

Zie de kortingstabel voor de kortingspercentages bij het wijzigen van percelen na 31 mei.

Fosfaatdifferentiatie: uiterlijk 15 mei opgeven

Om gebruik te maken van de fosfaatdifferentiatie moet het bedrijf het perceel met bijbehorend PAL- of Pw-getal of de combinatie van PAL en P-PAE uiterlijk 15 mei doorgeven. Zie ook verderop in dit bericht.

Voorbereiding

Op de site van RVO staat hoe een bedrijf zich kan voorbereiden op het invullen van de GO 2022.

Perceel registratie

De registratie van de percelen vindt plaats in Mijn percelen. De indiener kan de perceelgegevens vervolgens in de GO inlezen. Het is ook mogelijk om vanuit de GO naar ‘Mijn percelen’ te gaan.

Basisregistratie Grootschalige Topografie

Bij een groot gedeelte van de bedrijven zijn (nieuwe) topografische perceelsgrenzen uit de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) opgenomen in ‘Mijn percelen’. RVO heeft de intekening van de gewaspercelen niet aangepast. Het bedrijf moet dit zelf doen.

Let op!

Om een aanvraag te doen, is een TAN-Code nodig. Hebt u nog geen TAN-Code dan dient u deze eerst aan te vragen. Is er binnen uw onderneming sprake van een bedrijfsoverdracht dan dient deze afgerond te zijn voordat u de gecombineerde opgave doet.

De gecombineerde opgave kunnen wij voor u verzorgen. Indien u wilt dat wij deze voor u verzorgen, kunt u contact met ons opnemen via onderstaand formulier.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.