Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Actueel

Nieuws | Geplaatst op 24 januari 2023

ISDE 2023

De ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ is ook in 2023 opengesteld. De subsidie is bedoeld voor kleinschalige installaties voor de productie van duurzame energie en voor investeringen in energiebesparende isolatiemaatregelen. Zowel zakelijke gebruikers als particulieren komen voor subsidie in aanmerking. De toewijzing vindt plaats op volgorde van binnenkomst. In dit bericht staan enkele aandachtspunten voor de zakelijke gebruikers vermeld.

ISDE

De ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ (ISDE) richt zich op kleinschalige installaties die niet voor de regeling ‘Stimulering Duurzame Energie’ (SDE++) in aanmerking komen.

Maatregelen

De volgende maatregelen kunnen, onder voorwaarden, in aanmerking komen voor ISDE:

Laatste jaar ‘Zonnepanelen’ en ‘Kleinschalige windturbine’

De subsidie voor ‘Zonnepanelen’ en ‘Kleinschalige windturbine’ loopt nog t/m 31 december 2023.

Niet voor zakelijke gebruikers

De maatregelen ‘Isolatiemaatregelen’, ‘Aansluiting op een warmtenet’ en ‘Elektrische kookvoorziening’ zijn niet van toepassing voor zakelijke gebruikers. Om deze reden zijn deze maatregelen verder niet in dit bericht opgenomen.

Wijzigingen vanaf 2023

Voor ISDE 2023 zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Voor zakelijke gebruikers zijn de volgende wijzigingen van toepassing:

Investeringen en voorwaarden

ISDE kan aangevraagd worden bij aankoop van onderstaande apparaten of investeringen. Per categorie gelden bepaalde voorwaarden. Voor de categorieën ‘Zonneboiler’ en ‘Warmtepomp’ is een apparatenlijst (Meldcodelijst) opgesteld met apparaten die voor subsidie in aanmerking komen. Zie voor meer informatie de site van RVO t.a.v. de:

Aanvraag en toewijzing

De subsidie is opengesteld t/m 31 december 2023. De toewijzing vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Indienen aanvraag

De aanvraag kan t/m 31 december 2023 digitaal worden ingediend bij RVO.

Hoogte subsidie

De hoogte van de subsidie is o.a. afhankelijk van de soort installatie en van het vermogen van de installatie. Voor zonneboilers en warmtepompen is per apparaat een indicatie van het subsidiebedrag opgenomen in de Meldcodelijst.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Natuurlijk kunt u te allen tijde contact met ons opnemen wanneer u vragen heeft of hulp nodig heeft met betrekking tot de aanvraag. Onze adviseurs staan u graag te woord.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Bron: Component Agro