Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Actueel

Nieuws | Geplaatst op 14 juni 2022

Voorschot basis- en vergroeningsbetaling 2022

Vraagt u uitbetaling van de basis- en vergroeningsbetaling uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) aan in de Gecombineerde opgave? U kunt hiervoor een voorschot aanvragen. In juli 2022 krijgt u dan al een deel van de uitbetaling. U moet zich wel houden aan de voorwaarden.

 

Voorschotbedrag

Het voorschot is € 270 per hectare met een betalingsrecht. Heeft u meer betalingsrechten dan landbouwgrond? Dan wordt uw voorschot gebaseerd op het aantal hectares subsidiabele landbouwgrond dat u voor uitbetaling heeft opgegeven. Voor nog toe te kennen betalingsrechten uit de Nationale reserve wordt geen voorschot gegeven.

Voorwaarden

Om het voorschot te krijgen, moet u:

  • de uitbetaling van basis- en vergroeningsbetaling hebben aangevraagd in de Gecombineerde opgave;
  • betalingsrechten en subsidiabele landbouwgrond hebben;
  • recht hebben op een voorschotbedrag van minimaal € 400;
  • in het huidige en de afgelopen 2 belastingjaren niet meer dan € 20.000 aan de-minimissteun (hebben) ontvangen. Heeft uw bedrijf het maximale bedrag van € 20.000 al bereikt? Of gaat u met het voorschot over dit bedrag heen? Dan heeft u geen recht op het voorschot. Meer informatie vindt u op de-minimissteun voorschot GLB.

Aanvragen

Het voorschot kunt u aanvragen tot en met 28 juni 2022. Dit kan op de website van de RVO. U krijgt in juli 2022 een beslisbrief. Daarin leest u of u een voorschot krijgt. Ontvangt u een voorschot? Dan betaalt het RVO in juli 2022. Bij het betalen van het voorschot is er nog geen controle gedaan. Bijvoorbeeld of u zich houdt aan de vergroeningseisen. Vanaf december betaalt het RVO direct uit. Dit wordt verlaagd met het voorschot.

Heeft u vragen over of wilt u hulp bij de aanvraag? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  •  

    Bron: RVO